Aastaid kestnud võitlus põiepõletikuga #8

Soovitan lugeda ainult neil, keda huvitavad mu pissihädad! 😉

Kes siin mu viimaseid postitusi on lugenud, ehk teab juba, et olen pea nädal aega kodus oma aega surnuks lüüa. Kõik sai alguse sellest, kui Kenertil pisike palavik ülesse lõi ja lõppes kohutava ja pideva pissihädaga – seda siis õnneks(või kahjuks?) hoopis minul. Ilmselgelt võisid minu hetke kõige suurema probleemi välja lugeda postituse ilusast ja pikast pealkirjast. 😛

Ausalt öeldes ei teagi ma, millisest otsast alustada, kui soovin seda teemat lahkama hakata. Võõrale on seda üldse kuidagi veider rääkida, mis pahalane mind ikka aeg-ajalt külastamas käib. Siit tekib muidugi küsimus, et milleks ma siis seda bloogerdust üldse üleval hoian? Ikka selleks, et tuua teieni kõik enda head ja vead – alustame siis ikka viimastest.

Mainin kohe ära ka, et see postitus tuleb kohutav! Sa küsid miks? Seetõttu, et ma ühe korra juba panin päris mitu lõiku kirja, siis aga jooksis arvuti kokku, vajas restarti ning kogu postitus oli kadundu. Ainult esimese lause algus jäi.

Ma pole päris kindel ega suuda meenutada, millal ma esimest korda oma elus puutusin kokku sellise haigusega nagu seda on põiepõletik, küll aga suudan ma meenutada igal hetkel oma elust seda põrgulist valu, mida see “tore” põleitik mulle tekitada suudab. Kõige eredamalt on mul muidugi meeles rasedusaegsed põiepõletikud. Neid oli äkki 3? 2 kindlasti. Mul olid ikka meeletud valud, kuni lõpuks ema mulle keset ööd kiirabi kutsus ning sirka 4 ajal öösel(hommiku?) lõpuks pea haiglavoodi padja panin ja suurest kurnatusest ja valu kadumisest sekundiga uinusin. Otseloomulikult ärkasin hommikul taas tugeva valu peale, mis halvas praktiliselt kogu mu alakeha. Oli hetk, kus ma reaalselt mõtlesin, et ma suren selle valu kätte ära. Ühesõnaga, iga päevaga muutus valu üha õrnemaks kuni praktiliselt kadus – kadusid osaliselt ka pidev pissihäda ning kipitustunne. Minu 5ndal haiglas veedetud päeval lubati mind viimaks koju – oi, kuidas ma tundsin seal haiglaseinte vahel, mida tähendab igavus tegelikult. Ühesõnaga suunati mind edasi kodusele ravile, mis eeldas minult vaid 2 korda päevas ravimi võtmist ja enda soojas hoidmist – seda ma ka tegin. Tegemist oli augusti kuu algusega. Võtsin oma 6 tabletti sisse ja läksin töölainel oma igapäevase eluga edasi. Uuesti kontrolli enam mind ei kutsutud.

Juba nädal aega hiljem olid need kohutavad valud aga tagasi. Taaskord kutsus ema mulle kiirabi keset ööd. Nali naljakas, aga teate kus on selliste valude ajal kõige parem olla? Otseloomulikult poti peal, sest iga veidikese aja tagant tuli valuhoog ja veidikene lekkis. Kui ma nüüd päris ausalt ütlen, siis vot need valuhood olid ikka päris mitu korda hullemad, kui tuhud ja sünnitus üldse kokku. Ühesõnaga kutsus ema kiirabi, kes saabus ja esitab pool umbkeeles mulle küsimuse:”Ega te sünnitama ei hakka?” Mille peale ei osanud mina mitte midagi kosta. Olin sellel hetkel 7ndat kuud rase ja sünnitamine ei olnud tõesti veel mu päevaplaani pandud. Ausalt öeldes ei tahtnud ma siis veel üldsegi mitte teada, mida see sünnitamine üldse endast kujutab. Siis seletas ta mulle, et sünnitamine on punnitustunne ning krambid – ee… ausalt öeldes olid mul mõlemad, aga ilmselgelt mitte märgiks algavale sünnitusele. Seejärel andis too kiirabi arst mulle 2tabletti no-spad ning lahkus sõnadega:”Hullemaks läheb, siis helistage uuesti!”.

Olgugi, et see no-spa ei teinud väga palju asja paremaks, siis sain mõne üksiku tunni veel tol ööl magada ning kohe hommikul tegin kõne meie perearstile. Pereõde kutsus mind koheselt enda vastuvõtule ning analüüs näitas päris kõrget põletikunäitajat – kõrgemat kui seda oli haiglas tehtud analüüs. Muideks, haiglas tehti analüüs vaid tol ööl, kui haiglasse läksin – kordusanalüüsi kontrolliks ei toimunud, ainult hoiatasid mind enneaegsuse eest(olen ma ainus, keda see siiani häirib?). Ühesõnaga määras perearst mulle koheselt ravi ning kamandas koju puhkama. Kusjuures oli ka määratud ravim rasedate jaoks riskantne, kuid kuni selle nädalavahetuseni see toimis! Sain tol korral põiepõletikust võitu.

1,5 aastat kestnud rahu ja vaikus lõppes möödunud nädalavahetusel, kui kogu mu alakeha uuesti krampi tõmbus ja tekkis kipitustunne. Võtsin siis sisse kodus olnud urinali(neid mul alati kodus, vahel kui tunnen, et midagi veidi nihu, siis võtan ühe) ja lootsin, et see möödub minust ka seekord. Kuid oi, kui rängalt ma eksisin! Algas üks pidev pissimine ja valuhood, kuid kindlasti mitte nii tugevad kui olid 2016 aasta augustis. Ma just taipasin millega annab minul põiepõletikuga kaasnevat valu võrrelda – iga natukese aja tagant on selline tunne nagu keegi väänaks põid nii nagu väänatakse kaltsu, et sellest iga kui viimanegi tilk kätte saada. Ühesõnaga, see on ääretult ebamugav ja valulik tunne.

Täna hommikul viisin pereõele analüüsi ning taaskord on see põletikunäitaja, kuid ma luban, et ma ravin end korralikult! Juba esmaspäeval viin kordusanalüüsi, nägemaks, mida põletikunäitaja teha otsustab. Loodan, et selleks ajaks on ta juba minema jalutanud ning võin tööle tagasi minna – igatsen oma marakratte! ❤

Ma nüüd lõpetan selle suure pissihäda jutu, käin pissil ja heidan siis magama, et hommikul jälle uuele ringile asuda! 🙂

Siia juurde natukene söögi juttu ka – tellisin endale päris korraliku koguse vorme, millega suhkrumassist erinevaid kujukesi saada. Seega kui sinul/sinu lapsel on sünnipäev tulekul ja vajad torti, siis kirjuta mulle nädala pärast! Ma homme toon vormid ära ja hakkan katsetama, kui asi õnnestub, siis teeksin heameelega kõigile magusaid küpsetisi/koogikesi martsipani/suhkrumassi kaunistustega. 😀

Peatse bloogerdamiseni, ning luban, et järgmisel korral on ka Kenert taas teie ees! 😉

Kristin ❤

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: